La República Catalana

News Comment/COMENTARI AL DIA

Close Down TV3/TANCAR TV3

Close Down TV3

by Josep C. Verges

Berlusconi’s Telecinco, co-owned with the Spanish Association for the Blind (!), is already televising Barça in Japan for the Club World Cup. Below: A rose is a rose by any other name: Barça win in any channel. Messi (too small to see) with team-mates at their latest demolition of Madrid.

TV3’s Marxist-Leninist propaganda has a very easy solution: I never watch the news on TV3. In fact, I just follow the football because it is wonderful to see Barça play, but I have no problem if Messi, Xavi & Co. are on Telecinco. TV3 is already closed down for me. Just to be helpful, here are the scandalous numbers of what TV3 really costs (Search Marxist-Leninist TV3).

The ABC of waste: TV3 employs today not one thousand nor two thousand, but 2,700 employees for a potential audience of 7 million. Telecinco requires one thousand and something for a potential audience of 47 million. TV3 has 16 times more employees per viewer than Telecinco. In other words one bureaucrat for every 2,600 Catalans while Telecinco makes do with one for every 43,000 Spaniards. This is just for starters. The TV3 bureaucrat costs as much as the BBC, but works like the French, a 35 hour week, with a monthly salary of €5,166. The directors of TV3 are paid even better than the English who manage a global corporation -€2 million versus €3 million for the BBC to administer six times more staff and a worldwide audience. Despite the supposed 15% cuts imposed by the Catalan Government, TV3 has simply ignored them and will end the year with losses of €21 million and a deficit over budget of €22 million. To which one must add €475 million a year on average that TV3 receives in subsidies from the taxpayer. The real deficit of TV3 is more than €500 million a year. To top it all TV3 has the gall to hide what it pays to third parties under a “confidentiality” clause in their contracts to hide the fact that football costs us €30 million a year.

(“Tancar TV3,” by Josep C. Vergés, Diari de Girona, 11 December 2011)

 

Tancar TV3

per Josep C. Vergés

El nom no fa la cosa: El Barça guanya a qualsevol canal. Messi (massa petit per veure’l) amb els companys d’equip en el seu darrer enderroc del Madrid. Primera foto: Telecinco de Berlusconi, co-propietari amb l’Once (!) ja retransmet el Barça al Japó per la Copa Mundial de Clubs.

 

La propaganda marxistaleninista de TV3 té una solució molt fàcil: mai miro les notícies de TV3. De fet només hi segueixo el futbol del Barça perquè és una meravella veure’ls jugar, però tampoc em passarà res si Messi, Xavi & Co. surten a Telecinco. Jo ja he tancat TV3. Aquí teniu, però, els números d’escàndol del que realment costa TV3 (Veure search TV3 marxistaleninista).

 

Anem a pams. TV3 ara té no mil, ni dos mil, sinó 2.700 empleats per un audiència potencial de 7 milions. Telecinco en té mil i escaig per una audiència potencial de 47 milions. TV3 té 16 vegades més empleats que Telecinco per espectador. Toca un funcionari de TV3 per cada 2.600 catalans, quan Telecinco fa amb un per cada 43.000 espanyols. L’escàndol no s’acaba aquí. Un funcionari de TV3 costa igual que un de la BBC, però treballa a la francesa, 35 hores setmanals cobrant €5.166 mensuals. Els directius de TV3 cobren més que els anglesos que gestionen una corporació global -€2 milions front als €3 milions de la BBC per administrar sis vegades més personal i una audiència mundial. Tot i la suposada retallada imposada per la Generalitat del 15%, TV3 no n’ha fet ni cas i tanca l’any amb pèrdues de €21 milions i un dèficit sobre el pressupost de €22 milions. Aquí cal afegir-hi els €475 milions de mitjana que TV3 rep cada any dels contribuents com a subvenció. El dèficit real de TV3 supera doncs els €500 milions a l’any. A sobre TV3 té la barra d’amagar el que paga a tercers amb una clàusula de “confidencialitat” en els seus contractes per a no fer públic per exemple que el futbol ens costa €30 milions a l’any.

(“Tancar TV3,” per Josep C. Vergés, Diari de Girona, 11 desembre 2011)

Advertisements

13 December 2011 - Posted by | Culture/Cultura, News comment/Comentari al dia | ,

4 Comments »

 1. Discrepo del teu missatge d’avui en un tan alt grau que no puc reprimir l’impuls de demanar-te, sincerament i de tot cor, que m’expliquis (potser a través d’un nou missatge perquè ho llegeixi tothom) la raó de la comparació de TV3 amb Tele 5, una cadena que, com sabràs, va donar suport al manifest espanyol contra la teva llengua pròpia. Però, al marge de la catalanofòbia de Tele 5, la pregunta és per què comparar una pública amb una privada? Per això et demano dades comparatives de TV3 amb TVE, dues empreses més equiparables. Per a un ciutadà de Catalunya dol haver de pagar (no sé com tens tu això dels impostos, però a mi Espanya em saqueja impunement) de la seva butxaca una televisió com TVE que, a efectes pràctics, és tan estrangera com la televisió de Portugal, amb la diferència que TVE també s’afegeix sovint a la catalanofòbia, cosa que no fa la televisió portuguesa. Benvolgut: que hem de desenmascarar els «galtes» de TV3 és evident, i jo seré sempre el primer a donar-te suport, però no deixaré impunes els «galtes» de TVE. En qualsevol cas, posats a triar, sempre atacaré primer contra els de TVE. No entraré a valorar els qualificatius de marxista i estalinista que uses perquè considero que són llicències literàries, però resulta evident que a TV3 no hi ha ningú ideològicament marxista; són tots una colla de liberals. En tot cas podríem entrar a discutir si és o no necessària una televisió de gran impacte i audiència per al manteniment d’una llengua minoritzada, vista la timidesa de l’aposta de l’empresa privada per la televisió catalana. Si hem d’esperar que el Grup Godó faci aquest servei, anem arreglats!

  Nota de l’editor: Comparava TV3 a nivell de cost i ús de personal amb Telecinco i amb la BBC perquè aixó feia Diari de Girona. En quant a marxista-leninista és el que diu Quintà, exdirector de TV3 i que ho ha escrit sovint al Diari de Girona també. Evidentment fa temps que hauria d’estar tancada TVE. Tenim potents empreses catalanes d’autopistes, d’aigua, de mutues sanitàries, premsa privada (que abans era pública com Diari de Girona). Per què no podem tenir televisions privades catalanes? Per què hem de pagar dels impostos una televisió que jo no trobo tan liberal. Has vist mai alguna informació de la corrupció de Duran, informació que surt a Diari de Girona? Has vist mai una investigació de les mentides que s’han dit de Pla? Per citar dos exemples que jo publico a Diari de Girona des de fa anys. Jo preferira que hi hagués una televisió privada on poguéssim treballar igual que ho fem a Diari de Girona.

  Daniel Bonaventura: Estic d’acord amb tu, Josep, TV3 és tant liberal que amaga la brutícia del liberal Duran Lleida. Dic liberal no en el sentit de lliure, sinó dels liberals de fonda tradició europea, que són els partits que a Europa agrupen el PP i Unió Democràtica. Em tranquil·litza saber que penses que TVE hauria d’estar tancada, però ho podries haver aclarit a l’article, ja que, contràriament, sembla que vas només contra TV3. Pel que fa a la necessitat de mitjans de comunicació privats catalans, hi ha una àmplia discussió i el que en sap un niu és en Joaquim Maria Puyal. El cas és que en aquest país tothom fa com en Jaume Roura o el Grup Godó i, quan es tracta de jugar amb diners, s’aparten de la pària. Com amb el vi. Josep Pla deia que en qüestió de vi més val no ser patriota. No és cert que si tinguéssim de cares, ben predisposat, el mercat de 15 milions de catalanoparlants (Països Catalans) podríem fer viable una TV privada catalana? O més d’una! 15 milions són a Holanda i, malgrat la fúria colonitzadora de l’anglès, no tenen aquests problemes, o no els tenen tant greus.

  Like

  Comment by Daniel Bonaventura | 13 December 2011 | Reply

 2. “Crec que us passeu de frenada………!!!!”

  Like

  Comment by Manel | 14 December 2011 | Reply

 3. Fonts internes de Catalunya Ràdio m´han dit que el Tristpartit va deixar blindats una pila de càrrecs a la Corporació de manera que encara CiU no pot canviar res.

  Like

  Comment by Frank | 14 December 2011 | Reply

 4. És una llàstima només atendre a les informacions i dades de la Vanguardia. Vull recordar-te que el Grup Godó és propietari de la televisió privada en català 8TV. Per què serà que el seu buldog Pilar Rahola carrega contra TV3? Per què les informacions publicades per la Vanguardia inventen les xifres dels salaris, confonen el nombre de treballadors  de la CCRTV i TV3? O per què no expliquen que Tele 5  te externalitzada més del 50% de la plantilla? Realment a TV3 sempre hem mirat a la BBC com a referència i model de qualitat de continguts i factoria. I el model que hem aconseguit és una BBC a petita escala. TV3 és una de les millors televisions d’Europa pel que fa a continguts, realització i dignitat. Any rere any aconsegueix ser reconeguda  en els principals certamens internacionals. Ara, Spilberg ha comprat els drets de la sèrie Polseres vermelles que ha estat una coprodució de TV3. Des de fa anys TV3 ha creat escola en sèries de ficció, copiades per televisions espanyoles com la inmoral Tele5 de Berlusconi o Antena 3. Sense ser periodista sé que el bon saber fer d’aquest ofici passa per contrastar i verificar les informacions.

  Nota de l’editor: No és només La Vanguardia. La BBC fa de tot com la CCRTV. No he posat les comparacions amb la BBC perquè ja tenia masses números, però tampoc afavoreixen TV3. Com tot el que toca Pujol va fer una estructura massa pesada. I els continguts no són tan meravellosos. Has vist la mínima crítica de Duran com un corrupte? O dels sobresous socialistes a la Diputació? O de la corrupció a Antifrau? Molt fàcil gunyar premis sobre el mur de Berlin. Més difícil fer crítica del país on vivim. Diga’m un sol programa d’investigació sobre Catalunya. Ni un.

  Like

  Comment by Joan | 20 December 2011 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: