La República Catalana

News Comment/COMENTARI AL DIA

Happy New Year/BON ANY 2012

Happy New Year/BON ANY 2012

 Hidden in the Montseny, Casa del Bosc is a restaurant you can only reach on foot to eat what only someone called Cuch can prepare. The Coch’s Book of medieval Catalan cuisine reminds us that, like Cook in English, the Catalan name is pronounced with an u. The surprise is that the Can Cuch farm is now a rural four star hotel where we celebrated the New Year Regula Pfeiffer and Josep C. Verges.

Amagat al Montseny, la Casa del Bosc és un restaurant on hi arribes a peu per menjar com només pot fer-ho una persona que s’anomena Cuch. Recordeu el Llibre del Coch de cuina medieval catalana. Igual que l’anglès Cook, es pronuncia en català amb u. La sorpresa és que la masia de Can Cuch és ara un hotel rural de q uatre estrelles on passàrem el cap d’any Règula Pfeiffer i Josep C. Vergés.

Can Cuch is a ninth century farm converted into a splendid hotel with seven designer rooms and an equally designer restaurant.

Can Cuch és una masia del segle IX reconvertit en un esplèndid hotel amb només set habitacions de disseny i una cuina igualment de disseny.

Bath in the Henhouse/Bany a la Pallissa.

Misty Valles, distant Tibidabo and rosy Mediterranean at dawn on New Year’s Day/Vallès emboirat, Tibidabo llunyà i Mediterrani rosat al clarejar per cap d’any.

The thousand year old Can Cuch chestnut has a perimeter of 12 metres. In the sixties a charcoal maker lived inside complete with bed, kitchen and fireplace. Distinguished in 2007 by Trees Without Borders.

El mil.lenari castanyer de Can Cuch fa 12 metres de perímetre. Al seu interior hi vivia un carboner els anys seixanta amb el seu llit, cuina i xemeneia. Reconegut el 2007 per Arbres Sense Fronteres.

Swiss Sui/Sui suís

Catalan Sui/Sui català

Happy New Year!/Bon any 2012!

www.casadelbosc.com

http://www.cancuch.com

4 January 2012 - Posted by | Culture/Cultura, Environment/Medi ambient | ,

6 Comments »

  1. Bon inici d’any! Els millors desitjos per la continuació,

    Like

    Comment by Muriel | 4 January 2012 | Reply

  2. Bon Any per a vosaltres també. I per la propaganda del primer llibre de cuina del món, Llibre del Coc!

    Like

    Comment by Salvador | 4 January 2012 | Reply

  3. What a splendid place to celebrate!

    Like

    Comment by Henry | 4 January 2012 | Reply

  4. You really make the Can Cuch “farm” worth visiting – I’ll look it up on it’s website.

    Like

    Comment by Roy | 4 January 2012 | Reply

  5. Igualment, Feliç 2012!! A les 7 del matí des de Begues, amb la primera ballada de l’any amb la Cobla Baix Llobregat al mirador del Mur. Xocolata desfeta amb galetes a tots els que hi hem arribat (malgrat la son i els 4,2ºC ), gaudint de les vistes de l’albada al Baix Llobregat i passant una bona estona. Salut

    Like

    Comment by Roger i Núria. | 5 January 2012 | Reply

  6. Very nice website!

    Like

    Comment by Cathy Woodend | 4 February 2012 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: