La República Catalana

News Comment/COMENTARI AL DIA

Little Spanish Fascist Rivera’s Wiederstand/ LA RESISTÈNCIA DE FALANGITO RIVERA

La resistència de Falangito Rivera/

Little Spanish Fascist Rivera’s Wiederstand

Josep C. Vergés

saludo-albert-rivera

C’s ha copiat l’FPÖ a l’Àustria espanyola on va nàixer fa deu anys a la Catalunya de l’Anschluss. Falangito Rivera, deu anys més jove que el polític austríac, també va de liberal mentre també saluda neonazi/

C’s has copied the FPÖ in the Spanish Austria where the party was born ten years ago in the Catalonia of the Anschluss. Little Spanish fascist Rivera, ten years younger than the Austrian politician, also claims to be a liberal while also making the neonazi salute

Saludar amb la mà alçada, coneguda també com salutació feixista o salutació nazi o salutació d’Hitler, és il.legal només a quatre paisos: Alemanya i Àustria, els paisos d’adopció i naixement d’Hitler, i a la resta d’Europa Eslovàquia i Txèquia. Introduit primer a Àustria amb l’Anschluss, o annexió militar, es creu originà a l’Imperi Romà, sense tenir-ne cap prova escrita o pictòrica. El primer que l’utilitza és David, el pintor imperial de Napoleó. Mussolini l’imposa abans que Hitler i, per no admetre que els nazis havien copiat els feixistes, el lloctinent d’Hitler Rudolf Hess va fer un article fabricant la mentida de que els nazis ja saludaven així el 1921. Heil Hitler i Sieg Heil l’acompanyaven, igual com els obligatoris crits de rigor de Viva Franco i Arriba España que fins que Hitler perdé la guerra també es feien braç en alt.

Per evitar un procés criminal, o per no ser reconeguts d’entrada com a nazis, avui es fa servir l’anomenada salutació de Kuehnen, formant una W amb dos dits fent la V de victòria i el dit gros afegit per dibuixar la W. Significa Wiederstand o resistència. El neonazi alemany Kuehnen dels anys setanta li dóna nom. És molt semblant al Fuehrer Eid o jurament a Hitler dels soldats alemanys de la Segona Guerra Mundial. No és una salutació tan coneguda com el braç en alt i per això fan servir la W amb impunitat els extremistes de dreta a tota Europa, no només caps rapats sinó polítics com Heinz-Christian Stracher, líder del FPÖ d’Àustria. A ningú se li ocorre dir liberal a l’assassí en massa Breivik quan saluda braç en alt al tribunal de Noruega. Però FPÖ s’anomena partit liberal -Freiheitlich- i pertany a la Internacional Liberal.

C’s ha copiat l’FPÖ a l’Àustria espanyola on va nàixer Ciutadans, avui Ciudadanos, fa deu anys a la Catalunya de l’Anschluss. Falangito Rivera, deu anys més jove que el polític austríac, també va de liberal mentre també saluda neonazi com trobareu per internet. Abans que algú digui que és trucada, mireu la foto amb el mirall on surt Falangito Rivera pel davant i reflectit pel costat fent la salutació de resistència neonazi. En una altra foto d’un míting Falangito Rivera i el seu comitè saluden amb W mentre el seu avatar Inés Arrimadas riu.

A mi no em fa riure gens. Va sent hora que ens preguntem, com jo aviso des de fa temps, per què Falangito Rivera es declara resistent nazi. Espanya, igual que Àustria, mai s’han desnazificat. El partit liberal alemany FDP no s’assembla en res al FPÖ austríac o al C’s espanyolista. Trobo indignant com els mitjans d’aquí i d’Europa anomenen C’s centrista mentre qualifiquen FPÖ d’extrema dreta. Un partit liberal com FDP abandona el parlament en massa com C’s per no haver de votar sobre els crims de Franco? El líder del FDP alemany fa la salutació neonazi com el líder del FPÖ austríac o el líder del C’s espanyolista?

No tots els líders que es fan dir liberals ni tots els partits que es fan dir liberals ho són. Fa deu anys Falangito Rivera es presentava a les eleccions al Parlament de Catalunya en una foto tot nu. Fixeu-vos bé, anava tot nu però la seva ma dreta amagava, per sobre de les seves vergonyes, una tímida salutació de la resistència. Nazi? Franquista? Espanyolista? Tots tres? No m’estranya que amb liberals així Espanya, a diferència de Catalunya, sigui ingovernable.

Advertisements

22 May 2016 - Posted by | News comment/Comentari al dia, Politics/Política

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: